Corona update en agenda

CORONA UPDATE

Bericht 11 januari 2021

Na de toespraken van maandagavond 14 december 2020 en 11 januari jl. met de ingrijpende maatregelen is het voor ons duidelijk geworden dat een fysiek Beroepenfeest dit jaar helaas niet kan plaatsvinden. In plaats daarvan maken we deze editie gebruik van het alternatief DIGIMATCH. Hoewel er niets gaat boven de persoonlijke ontmoetingen op het échte Beroepenfeest kunnen de leerlingen met DIGIMATCH toch persoonlijk contact leggen binnen het lokale Zoetermeer On Stage beroepsnetwerk en geholpen worden bij hun beroepskeuze. De werkbezoeken van leerlingen aan de bedrijven tijdens de Doe Dag vinden in principe fysiek plaats in mei 2021 volgens de bestaande formule.

Indien u zich heeft aangemeld via de website (pagina Aanmelden) houden we u per e-mail op de hoogte. Heeft u vragen neem dan gerust contact op met de projectleider.

Bericht 22 december 2020

Voor schooljaar 20-21 staan het Beroepenfeest en de Doe Dag weer gepland! Of dit volgens ons gebruikelijke concept kan, of in aangepaste vorm plaatsvindt, is afhankelijk van de dan geldende RIVM maatregelen en de Veiligheidsregio. 

We hebben een coronaproof versie en noodscenario’s achter de hand, mocht dat noodzakelijk zijn. Het wordt in elk geval een #vmbodoetertoe-dag waar jongeren van het vmbo hun toekomstdromen kunnen delen. Want ook zij hebben in deze tijd veel in moeten leveren, waaronder praktijkervaringen en contacten met het bedrijfsleven. Vmbo-ers zijn uw en onze toekomstige collega’s & werknemers, en ze hebben uw hulp bij hun (levens)loopbaan) juist nu hard nodig. Want wel of geen corona, hun keuzeproces gaat gewoon door.

Indien u zich heeft aangemeld via de website (pagina Aanmelden), houden we u per mail van de voortgang op de hoogte. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met de projectleider.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AGENDA

Periode vanaf Kick Off docenten/mentoren tot Beroepenfeest
Werving beroepsbeoefenaren
Mentoren en leerlingen werken ter voorbereiding in het On Stage leerling Paspoort

Kick Off docenten/mentoren
12 en 14 Januari 2021
 
Leerlingvisitekaartjes gereed
Voor de aanvang Digimatch
 
Leerlingtraining Junior Networking op scholen
Februari en Maart 2021
 
Informatiebijeenkomst beroepsbeoefenaren en matchmakers
Februari/Maart 2021 (uitnodiging volgt)
 
Beroepenfeest On Stage Digimatch
11 maart 2021 start
 
Werkbezoeken Doe Dag
Mei 2021 | bij u op locatie 
 
Leren van en na On Stage
Mentoren en leerlingen werken aan reflectie met het On Stage leerling Paspoort en geven vervolg aan onderhouden van het nieuwe netwerk
 
Enquête en follow up
Mei 2021
 
Evaluatie en rapportage
Mei/Juni 2021
VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: