Corona update en agenda

CORONA UPDATE

Februari 2021

Eind december 2021 is besloten niet langer te hopen op een fysiek Beroepenfeest maar in plaats daarvan dit jaar gebruik te maken van het alternatief DIGIMATCH. Hoewel er niets gaat boven de persoonlijke ontmoetingen op het échte Beroepenfeest, kunnen de leerlingen met DIGIMATCH toch persoonlijk contact leggen binnen ons Zoetermeerse On Stage beroepsnetwerk. De werkbezoeken van leerlingen aan de bedrijven in het kader van de Doe Dagen vinden 7 en 8 juni 2021 plaats (hopelijk wel zoveel mogelijk fysiek volgens onze bestaande formule).  

De datum van het fysieke Beroepenfeest (11 maart 2021) en de Doe Dag (25 maart 2021) komen te vervallen.

Indien u zich heeft aangemeld via de website (pagina Aanmelden) houden we u per e-mail op de hoogte. Heeft u vragen neem dan gerust contact op.

Bericht 22 december 2020

Voor schooljaar 20-21 staan het Beroepenfeest en de Doe Dag weer gepland! Of dit volgens ons gebruikelijke concept kan, of in aangepaste vorm plaatsvindt, is afhankelijk van de dan geldende RIVM maatregelen en de Veiligheidsregio. 

We hebben een coronaproof versie en noodscenario’s achter de hand, mocht dat noodzakelijk zijn. Het wordt in elk geval een #vmbodoetertoe-dag waar jongeren van het vmbo hun toekomstdromen kunnen delen. Want ook zij hebben in deze tijd veel in moeten leveren, waaronder praktijkervaringen en contacten met het bedrijfsleven. VMBO leerlingen zijn uw en onze toekomstige collega’s & werknemers en ze hebben uw hulp bij hun (levens)loopbaan) juist nu hard nodig. Want wel of geen corona, hun keuzeproces gaat gewoon door.

Indien u zich heeft aangemeld via de website (pagina Aanmelden), houden we u per mail van de voortgang op de hoogte. Heeft u vragen, neem dan gerust contact op met de projectleider.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AGENDA

Periode vanaf Kick Off docenten/mentoren tot Beroepenfeest DIGIMATCH
Werving beroepsbeoefenaren
Mentoren en leerlingen werken ter voorbereiding in het On Stage leerling Paspoort

Kick Off docenten/mentoren
12 en 14 Januari (Digitaal)
 
Leerlingvisitekaartjes gereed
Voor start DIGIMATCH
 
Leerlingtraining Junior Networking op scholen
Week 19 / 20
 
Informatiebijeenkomst beroepsbeoefenaren en matchmakers
4 maart én 16 maart (Digitaal)
 
Digimatch
1e ronde Digimatch | Week 13 (25 maart t/m 1 april 2021)
2e ronde Digimatch | Week 16 (19 april t/m 23 april 2021)
 
Werkbezoeken Doe Dag
7 en 8 juni 2021 | bij u op locatie 
 
Leren van en na On Stage
Mentoren en leerlingen werken aan reflectie met het On Stage leerling Paspoort en geven vervolg aan onderhouden van het nieuwe netwerk
 
Enquête en follow up
Juni 2021
 
Evaluatie en rapportage
Mei/Juni 2021
VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: